Sunday, June 4, 2017

Κωμωδία Θανάτου (Δισκογραφία & Bonus)


πληροφορίες από elliniko-greek-rock.blogspot.gr

Το συγκρότημα ''Κωμωδία Θανάτου'' δημιουργήθηκε το 2013 στην Αθήνα. Πρόκειται για μία dark/new wave με post-punk στοιχεία μπάντα με ελληνικό στίχο. Από τις πρώτες κιόλας ζωντανές τους εμφανίσεις έκαναν αισθητή την παρουσία τους. Την Παρασκευή 23 Μαΐου του 2014 συμμετείχαν στην μεγάλη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στη Βίλα Ζωγράφου μαζί με τους Αντί..., Χωρίς Περιδέραιο και Οδός 55. Η συναυλία έγινε ενάντια στις ειδικές συνθήκες κράτησης και για οικονομική ενίσχυση φυλακισμένων αγωνιστών. Ο κόσμος είχε γεμίσει ασφυκτικά τον προαύλιο χώρο όπου γινόταν η συναυλία.
Την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου του 2013 θα ανοίξει η αυλαία καθώς για πρώτη φορά το γκρουπ ''Κωμωδία Θανάτου'' θα κάνει την πρώτη του live εμφάνιση μαζί με το συγκρότημα ''Grain''. Το Σάββατο 4 Ιανουαρίου του 2014 παίξανε live στο Ζero στην Αθήνα μαζί με το project ''Νέυρο'' (Κώστας από Αντί..) και τους ''Gaspard Noir''. Την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου του 2014 παίξανε live στην Λέσχη υπογείως στη Καλλιδρομίου 94 στην Αθήνα μαζί με τους ''Era Of Fear'' και ''Gay Anniversary''. Στις 28 Μαρτίου του 2014 παίξανε ως support γκρουπ στην συναυλία που έδωσε το γκρουπ ''Μωρά Στη Φωτιά'' στο Κύτταρο. Την Παρασκευή 23 Μαΐου του 2014 συμμετείχαν παίζοντας live στην Βίλλα Ζωγράφου μαζί με τους ''Χωρίς Περιδέραιο'', ''Αντί... και ''Οδός 55''.
Το  Σάββατο 12 Ιουλίου 2014 συμμετείχαν στην συναυλία, μαζί με τους ''Νεύρο'', ''Τhree way Plane'', ''Απαγορευμένο Δάσος'', ''Dead Dranks'', ''One Leg Mary'' και ''Jolly Roger'', για την εκδήλωση αλληλεγγύης που έγινε στο Πεδίον του Άρεως, για την οικονομική ενίσχυση των αυτόνομων ζαπατιστικών δομών που καταστράφηκαν από επίθεση παραστρατιωτικών στην κοινότητα της Realidad στις 2 Μάη 2014, στην οποία δολοφονήθηκε ο σύντροφος Γκαλεάνο. Στις 15 Μαρτίου του 2015 το γκρουπ ''Κωμωδία Θανάτου'' ταξιδεύει και συναντά παλιούς και νέους φίλους στη Θεσσαλονίκη συμμετέχοντας στο φεστιβάλ ''Εδώ δεν υπάρχει Άσυλο" μαζί με τους ''Χωρίς Περιδέραιο'', ''Regressverbot'', ''Stained Veil'', ''Υπόγεια Τροχιά'' κ.ο.κ.
Στις 9 Οκτωβρίου του 2015 παίξανε live στην Death Disco μαζί με τους Deadbeat Escapement, ανοίγοντας την συναυλία της Ρώσικης μπάντας ''Motorama''. Στα τέλη του 2015 κυκλοφόρησε (διαδικτυακά) το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο ''Κωμωδία Θανάτου'', όπου πρόκειται για μια ανεξάρτητη δισκογραφική δουλειά που περιέχει 9 τραγούδια και ένα οξύμωρο εξώφυλλο, του Κώστα Μανιατόπουλου παιδικής ζωγραφιάς που σε προσελκύει.
Στο τραγούδι ''Καμπάνες'' οι στίχοι είναι από ποίημα του ποιητή Μίλτου Σαχτούρη και στην ηχογράφηση του στο δίσκο συμμετέχει παίζοντας theremin ο Πάνος Τσεκούρας. Όλα τα τραγούδια του δίσκου είναι πολύ ενδιαφέροντα με σκοτεινό ήχο που πλανάται στον χώρο αλλά και κιθάρες και πλήκτρα που έρχονται από παλιές καλές εποχές του new/dark wave. Ολόκληρο τον πρώτο δίσκο του γκρουπ ''Κωμωδία Θανάτου'' μπορείτε να τον ακούσετε στο κανάλι τους στο Youtube αλλά και το Bandcamp. Ο πρώτος δίσκος του γκρουπ ''Κωμωδία Θανάτου'' περιελήφθη στην λίστα με τα καλύτερα άλμπουμ για το 2015 από το μουσικό site Rockap.gr. Τον Μάρτιο του 2016 θα κυκλοφορήσει σε 12'' δίσκο βινυλίου το πρώτο τους άλμπουμ, σε μόλις 250 αντίτυπα, από το ανεξάρτητο δισκογραφικό label ''Liquid Bass Records''. Την Παρασκευή 8 Απριλίου του 2016 το γκρουπ ''Κωμωδία Θανάτου'' θα παίξει live στο "Death Disco" με support band τους "Μπαλάντες Για Φόνους" Τον Μαΐο του 2016 το τραγούδι ''Υπόγεια Δωμάτια'' έγινε το πρώτο video clip του συγκροτήματος ''Κωμωδία Θανάτου'' από τον σκηνοθέτη Γεράσιμο Ευαγγελάτο.
Το υπόλοιπο του 2016 το συγκρότημα ''Κωμωδία Θανάτου'' θα συνεχίζει τα δίνει live σε διάφορα μέρη όπως στης Αθήνα στο Indie Free Festival, στην Ξάνθη και αλλού. Τον Μάιο του 2017 θα κυκλοφορήσει σε 50 μόλις τεμάχια σε κασέτα ο πρώτος δίσκος του γκρουπ ''Κωμωδία Θανάτου''.
Το συγκρότημα ''Κωμωδία Θανάτου'' είναι πολλά υποσχόμενο γκρουπ στην ελληνική σκηνή και ιδιαίτερα στην post-punk και new wave σκηνή. Όλα αυτά τα χρόνια της ύπαρξής τους έχουν παίξει live δεκάδες φορές και λόγω του ήχου τους, έχουν ήδη κερδίσει το δικό τους κοινό.

ΜΕΛΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ:
Κώστας Μαράνος - Κιθάρα / Φωνή
Γιώργος Μπαιϊρακτάρης - Synths
Πάνος Δεδεψίδης - Κιθάρα
Πάνος Δημόπουλος - Μπάσο
Γιώργος Μαγγανάς - Τύμπανα

LINKS:
bandcamp, soundcloud, facebook, youtube

Bonus download, including band photos, biography, "Υπόγεια Δωμάτια (Official Videoclip)" and a clip from a live at Death Disco, 09/10/2015 (song "Τι Κι Αν Ζούμε Έτσι")


[2016] Κωμωδία Θανάτου


Label: Dark Liquid - LQB 017
Format: Vinyl, LP, Album, Limited Edition
Released: 11 Mar 2016
Original version limited to 250 copies
Reissued on cassette format by Stand Against Vivisection Records - S.A.V. #013 on 22 May 2017

Tracklist:
01. Ωραίες Μέρες
02. Ενοχή
03. Διαλείψεις
04. Οι Καμπάνες
05. Αιώνια Σιωπή
06. Πνοές
07. Υπόγεια Δωμάτια
08. Θυμάσαι
09. Καινούργια Φυλακή

No comments:

Post a Comment