Sunday, June 4, 2017

Ex Humans (Δισκογραφία & Bonus)


Το συγκρότημα δημιοιυργήθηκε τον Ιανουάριο του 1980 στην Αθήνα σαν "Guillotine". Με αυτό το όνομα συμμετείχαν στο πρώτο punk festival στην "Αρετούσα", στην Πλάκα, μαζί με τους "Stress" και τους "Ausschwitss". Το '81, οι Γιώργος 'Havoc' Aλευράς φωνή και κιθάρα και Γιάννης Τρομπέτας μπάσο με νέα μέλη τους Αντρέα Φερδιανάκη τύμπανα και Δημήτρη Κυριακίδη φωνή μετονομάζονται "Soldiers Of Anarchy". Πρωτοεμφανίζονται με το όνομα "Ex-Humans" το καλοκαίρι του '82 στη Γκράβα σαν τριμελής μπάντα, μιας κι έχει φύγει ο Κυριακίδης και χρέη τραγουδιστή αναλαμβάνει ο Aλευράς. Παίζουν συχνά κυρίως στη "Σοφίτα" και στο "Skylamp" στην Πλάκα, αλλά και σε πολλά μουσικά στέκια της εποχής και σε κάποιες από αυτές εμφανιζόταν μαζί τους ο Λάμπρος 'R.R. Hearse' Τσάμης (ex "Vampires", "Κλειστοφοβία") στη φωνή. Η βάση της μπάντας ήταν στο Γαλάτσι και στην πλατεία Χαλέπα, και συμμετείχαν σε μια ομάδα punk, τους "Χαλεπάδες", που διοργάνωνε live και βοηθούσε στο στήσιμο σε punk συναυλίες. Το '83, ο Φοίβος Περγαλιώτης αντικαθιστά το Φερδιανάκη στα τύμπανα και με αυτή τη σύνθεση ηχογραφούν το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, δώδεκα κομμάτια στο "Studio 111". Πέντε από αυτά κυκλοφόρησαν το '84 σε κασέτα από την αγγλική "Bluurg Tapes" και στη σύνθεσή τους συμμετέχει ο Δημήτρης Κυριακίδης στην κιθάρα. Την ίδια χρονιά, δέκα από τα ηχογραφημένα τους κομμάτια, θα κυκλοφορήσουν στο μοναδικό δίσκο τους, με τίτλο "Ανώφελη Επιβίωση" από την "Enigma Records", η οποία θα τον επανακυκλοφορήσει σε cd το '97. Το '84 αποχωρεί από τη μπάντα ο Περγαλιώτης και τη θέση του παίρνει ο Γιώργος Δαμέλλος και επίσης φιλικά συμμετείχαν οι Γιώργος Γληνέλης και Στάθης Καλυβιώτης και οι τρεις από τους "Ανυπόφορους". Τον ίδιο χρόνο θα κυκλοφορήσει η ιστορική πλέον συλλογή της "Enigma Records", "Διατάραξη Κοινής Ησυχίας" στην οποία οι "Ex-Humans" συμμετείχαν με τα κομμάτια "Εκτυφλωτική Λάμψη" και "Αυτοκτονία Σε Αργή Κίνηση", στην ηχογράφηση των οποίων η σύνθεση του γκρουπ ήταν Aλευράς, Τρομπέτας, Δαμέλλος και Γληνέλης στην κιθάρα. Συνέχισαν να δίνουν συναυλίες μέχρι το καλοκαίρι του '85 όπου και διαλύθηκαν όταν ο Aλευράς έφυγε στο στρατό.
Το '12 επανακυκλοφόρησε ο δίσκος τους με επιπλέον δύο ακυκλοφόρητα κομμάτια, από τη "Geheimnis Records" σε τριακόσια ενενήντα αντίτυπα και τον επόμενο χρόνο σε άλλα διακόσια. Μετά τη διάλυσή τους οι Τρομπέτας και Aλευράς έφτιαξαν τους "Abolish Authority" και το '98 τους "Velocity". Ο Φερδιανάκης έπαιξε στους "Rehearsed Dreams", "South Of No North" και "Yell-O-Yell". Ο Φοίβος Περγαλιώτης έπαιξε στους "Religious Sex", "South Of No North" και στους "Rock Xerox". Ο Γληνέλης πέρασε και συνεργάστηκε με τα γκρουπ "Metro Decay", "South Of No North" και "Magic De Spell".

ΜΕΛΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ:
Γιώργος "Havoc" Αλευράς - Φωνή / Κιθάρα
Γιάννης Τρομπέτας - Μπάσο
Φοίβος Περγαλιώτης - Τύμπανα

LINKS:
myspace

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ:
1. Διατάραξη Κοινής Ησυχίας 
2. Around The World In 90 Minutes 
3. Πανδαιμόνιο #13 - Θεατρίνοι Της Φθοράς 

BONUS (67MB):
- Band photos & biography
- Audio from a live at Peristeri, Athens during 1982
- Εκτυφλωτική Λάμψη, Αυτοκτονία Σε Αργή Κίνηση (tracks from Διατάραξη Κοινής Ησυχίας)
- Σάπια Ελλάδα (previously unreleased song, included in reissued vinyl 2013)
- Αυτοκτονία Σε Αργή Κίνηση (extended version)


[1984] Demo


Label: Bluurg Tapes - BLUURG 34
Format: Cassette, Single Sided
Country: UK
Released: 1984
Label appears as "ΒΛΥΥΡΓ ΤΑΠΕΣ" and cat# as "ΒΛΥΥΡΓ 34"

Tracklist:
01. Στρατοδικείο
02. Ανώφελη Επιβίωση
03. Αυτοκτονία Σε Αργή Κίνηση
04. Ποτέ Ξανά
05. Εκλογικές Αυταπάτες
Download: [1984] Demo


[1984] Ανώφελη Επιβίωση


Label: Enigma Records - ESP 102
Format: Vinyl, LP, Album
Released: 1984
Reissued on CD format during 1997 by Enigma Records
Reissued at 30 Dec 2012 by "Geheimnis Records -  GHMN.006" limited to 390 hand-numbered copies, 225 on black and 165 on transparent deep red vinyl
Second edition of the 2012 reissue was on white vinyl at 18 Feb 2013 limited to 
200 hand-numbered copies

Tracklist:
01. Ανώφελη Επιβίωση
02. Στρατοδικείο
03. Σε Είδα Να Κλαις
04. Μείνε Μακρυά
05. Άγνοια Και Μίσος
06. Ποτέ Ξανά
07. Ξέχνα
08. Χωρίς Νόημα
09. Εκλογικές Αυταπάτες
10. Ex Humans

No comments:

Post a Comment