Friday, May 26, 2017

Ματωμένα Ρόδα (Δισκογραφία)


Τα Ματωμένα Ρόδα δημιουργήθηκαν το 2009 στην Πάτρα από τους Ανδρέα Σταθούλια (φωνή), Νίκο Τζανότη (μπάσο), Γιάννη Κόττα (πλήκτρα), Κώστα Αλεξίου (κιθάρα) και Βασίλη Κανέλλη (τύμπανα) και κινούνται στο χώρο του ελληνόφωνου ατμοσφαιρικού rock. Έχουν δώσει πολλές επιτυχημένες live εμφανίσεις στην πόλη της Πάτρας, σε χώρους όπως το StoneBar, τα Αστέρια, αλλά και σε φεστιβάλ όπως τα Artware, Patras Rock Festival, VoukoliRock Festival Rakitas αλλά και στη ζωντανή εκπομπή ‘Το live της εβδομάδας’ στο ραδιόφωνο του vlepo.org. Επίσης, στο ενεργητικό τους μετρούν και δύο ζωντανές εμφανίσεις εκτός Πάτρας, σε Πύργο και Μεσολόγγι, ενώ συμμετείχαν και ως opening act στις συναυλίες των Κορε.Υδρο. και των Μr.Highway στην Πάτρα.
Το 2012 ηχογραφήθηκε το πρώτο τους album με τίτλο “Οι καρδιές μας ηχούν διψασμένα”, στo MD Recording Studio του Νίκου Μιχαλοδημητράκη στην Αθήνα. Το album κυκλοφόρησε διαδικτυακά τον Απρίλη του 2013, ενώ διατίθεται και σε έντυπη μορφή από το ίδιο το συγκρότημα. Τα Ματωμένα Ρόδα συμμετέχουν στη συλλογή ‘Underground Όνειρα 4 – Ελληνική Rock Σκηνή 2014’ της ιστοσελίδας rockap.gr, με το κομμάτι Έκλειψη, αλλά και στις ‘Rock & Roll Βοήθειες no.3’ (επιμέλεια: Δημήτρης Δημητράκας, Νίκος Αντωνίου), με το τραγούδι “Ένα φάλτσο tango”, το οποίο και ηχογραφήθηκε ειδικά για αυτή τη συλλογή στο studio 'Χελιδόνι' του Δημήτρη Δημητράκα (Panx Romana, Ριφιφι κ.α.) στην Αθήνα (άνοιξη 2014). Από την άνοιξη του 2015, τα Ματωμένα Ρόδα συνεχίζουν με τους Ανδρέα Σταθούλια (φωνή, ηλ. κιθάρα, πλήκτρα) και Νίκο Τζανότη (μπάσο, drum programming, πλήκτρα). Το ίδιο καλοκαίρι το συγκρότημα ξεκινά τις ηχογραφήσεις στο προσωπικό τους home studio (Paris Recording Home Studio) για το δεύτερο album τους με τίτλο “Γράφοντας το τέλος”,στο οποίο συμμετέχουν οι Μαρία Κάτελα (βιολί), Εύα Γιαννοπούλου (φωνητικά), Ιωάννα Ζαχαροπούλου (φωνητικά), Στέφανος Χαμαλίδης (τρομπέτα), Χρήστος Κυριαζής (σαξόφωνο) και Αλέξανδρος Κοκκόσης (πιάνο). Ο δίσκος κυκλοφόρησε διαδικτυακά το φθινόπωρο του 2016.

Τα μέλη του συγκροτήματος:
Ανδρέας Σταθούλιας - Φωνητικά / Κιθάρες / Πλήκτρα
Νίκος Τζανότης - Μπάσο / Drum Programming / Πλήκτρα

Links:
bandcamp, facebook, youtube, soundcloud

Bonus download, including band photos, biography and a bonus track ("Ένα Φάλτσο Ταγκό") from the collection "Rock 'N' Roll Βοήθειες 3"


[2013] Οι Καρδιές Μας Ηχούν Διψασμένα


Label: Not on label (Self-released)
Format: CD, Album
Released: 30 Apr 2013
Recorded, mixed & produced at "MD Recording Studios"
Manufactured by "Digital Press Hellas", mastered at "Sweetspot Studios"

Tracklist:
01. Όσα Δεν Έμαθες Ποτέ
02. Θυμήσου Με
03. Έκλειψη
04. Mortalitatis
05. Δυο Ξένων Η Γιορτή
06. Δυο Χέρια Παγωμένα
07. Άσπρα Χρυσάνθεμα I
08. Άσπρα Χρυσάνθεμα II
09. Καληνύχτα Ζωή
10. Οι Άγγελοι Πέφτουν Σαν Αστέρια (Bonus Track)


[2016] Γράφοντας Το Τέλος


Label: Not on label (Self-released)
Format: 14 x File, MP3, Album, V0
Released: 27 Nov 2016
Recorded and mixed at "Paris Recording Home Studio"
Only available in digital form

Tracklist:
01. Η Κηδεία Της Άννυ
02. Οκτώβρης Στο Νοσοκομείο
03. Κατά Συρροή Δολοφόνοι
04. Μητέρα
05. Η Νύχτα Της Πτώσης
06. Η Πτώση
07. Αντίο, Αλίκη
08. 1 Ιουλίου
09. Νωρίς Για Κάποιο Αντίο
10. Ξύλινος Πόλεμος
11. Εύθραυστη Ζωή
12. Αναχώρηση
13. Όταν Θα Ζήσουμε Μαζί
14. Οπτασία

No comments:

Post a Comment