Monday, June 5, 2017

2 By Bukowski (Δισκογραφία)

 
Πληροφορίες για τους "2 By Bukowski" από elliniko-greek-rock
Το γκρουπ ''2 By Bukowski'' δημιουργήθηκε το 1998 στην Θεσσαλονίκη αλλά άμεσα μετακόμισαν για την Μεγάλη Βρετανία. Πρόκειται για ένα πειραματικό post-rock / post electronica μουσικό συγκρότημα. Θεωρούνται από τους πρωτοπόρους του είδους στην εγχώρια σκηνή. Τα φωνητικά απουσιάζουν από την μπάντα. Για τις επιρροές τους οι ίδιοι έχουν δηλώσει ''οι επιρροές μας βρίσκονται πολύ κοντύτερα στο metal, παρά στο post rock''.
Η πρώτη τους δισκογραφική συμμετοχή ήταν σε ένα 7'' split (μαζί με τους ''Lazarus Clamp'') βινύλιο με τίτλο ''Celine Whiskey 3''. Ο δίσκος αυτός κυκλοφόρησε από την ανεξάρτητη Βρετανική εταιρεία Jonathon Whiskey σε μόλις 250 αντίτυπα. Το συγκρότημα ''2 By Bukowski'' συμμετείχε στην Β' πλευρά του δίσκου με το τραγούδι ''David Dark''. Το 2000 θα κυκλοφορήσουν τον δίσκο τους με τίτλο ''He Knows That In The Shadows Someone Is Making The Elements Bleed''. Πρόκειται για ένα 12" βινύλιο όπου κυκλοφόρησε από την Βρετανική Liquefaction Empire. Τον Δεκέμβριο του 2000 παίξανε live στην Αθήνα και στις 23 Φεβρουαρίου του 2001 παίξανε live στο XL club στην Θεσσαλονίκη σε μια βραδιά που
διοργάνωσε η Poeta Negra.
Λίγο πριν την κυκλοφορία του πρώτου τους (ολοκληρωμένου) δίσκου, θα κυκλοφορήσουν ένα split βινύλιο σε περιορισμένη έκδοση 365 αντιτύπων. Το γκρουπ των συμμετείχε στην Β' πλευρά του δίσκου με το κομμάτι ''Meow Mix''. Τον Μάιο του 2001 θα κυκλοφορήσει ο πρώτος ολοκληρωμένος δίσκος τους, με τίτλο ''What A Long, Strange Journey This Has Been''. Ο δίσκος κυκλοφόρησε πρώτα σε cd και μετά από ένα μήνα και σε δίσκο βινυλίου από την Poeta Negra, την ανεξάρτητη εταιρεία του Προκόπη Τζιλή, ιδιοκτήτη του δισκοπωλείου ''Λωτός'', από τη Θεσσαλονίκη. Ο δίσκος περιείχε έξι κομμάτια, όπου τα δύο εξ αυτών έχουν διάρκεια μεγαλύτερη των δέκα λεπτών. Πρόκειται για έξι instrumental πειραματικές συνθέσεις. Στα 50 λεπτά διάρκειας του δίσκου, έχουμε ταξιδιάρικες μελωδίες με κιθάρες και μπάσο που ταξιδεύουν πάνω στους αιθέριους και ενίοτε σκοτεινούς ήχους από τα synths. Λίγο καιρό μετά την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά μεγάλης διάρκειας παίξανε live στην Θεσσαλονίκη, στο Art House του Μύλου, την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου του 2001. Μέσα στην χρονιά του 2001 θα κυκλοφορήσουν ένα 7'' βινύλιο ως ένθετο με το τεύχος 128 του περιοδικού Fractal Press. Το 2002 θα κυκλοφορήσει το mini cd με τίτλο ''Doom / Metal''. Πρόκειται για μία έκδοση σε μόλις 500 αριθμημένα αντίτυπα που κυκλοφόρησε από την teleRAN Records. Τον Απρίλιο του 2002 θα κάνουν άλλη μία κυκλοφορία. Πρόκειται για τον δίσκο (ep) με τίτλο ''Tech Thrash (Marvels And Strange Terrors)'', που κυκλοφόρησε από την Poeta Negra. Σε αυτόν τον δίσκο το συγκρότημα 2 By Bukowski χρησιμοποιούν περισσότερο τις κιθάρες. Αυτή την περίοδο είναι που κάνουν και κάποια live στην Αγγλία.
Τον Ιούνιο του 2003 κυκλοφόρησε ο δεύτερος ολοκληρωμένος τους δίσκος, με τίτλο ''Drink From My Bastard Grail'', και πάλι από την Poeta Negra. Πρόκειται για ένα δίσκο με εννέα κομμάτια που ξεχωρίζουν οι δυνατές κιθάρες και το ατμοσφαιρικό πιάνο. Στο κομμάτι ''Chopperfuck'' είναι η πρώτη φορά που η μπάντα ''2 By Bukowski'' χρησιμοποιεί φωνή. Το τραγούδι αυτό το τραγουδάει η Karine Charff των Amp. Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους δίσκους από ελληνικό συγκρότημα.
Τον Σεπτέμβριο του 2005 κυκλοφόρησε η τρίτη τους ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά. Πρόκειται για τον δίσκο με τίτλο ''Yzordderex'' που κυκλοφόρησε από την βρετανική Very Friendly, και περιέχει πέντε δικές τους συνθέσεις. 
Κάπου το 2006 και μετά από αρκετές κυκλοφορίες, το συγκρότημα ''2 By Bukowski'' ρίχνει τίτλους τέλους στην μουσική του πορεία.
To 2014 o Νίκος Λογιωτατίδης, μέλος του γκρουπ ''2 By Bukowski'', θα αναλάβει την παραγωγή του δίσκου ''Revolution Diaries'' του συγκροτήματος ''Jane Doe''.
Το συγκρότημα ''2 By Bukowski'' μπήκε στον πάγο κάπου στα τέλη τις δεκαετίας του '00. Το πρόβλημα που είχε το γκρουπ ήταν η αποστάσεις μεταξύ των μελών του, καθώς αν και είχαν κοινή καταγωγή ήταν διασκορπισμένα σε διάφορες πόλεις της Μεγάλης Βρετανίας. Μέχρι σήμερα παραμένουν σχετικά άγνωστοι στο ευρύ κοινό της εγχώριας σκηνής, παρόλο τα πολύ καλά σχόλια του μουσικού τύπου της εποχής. Το 2017 θα ξεκινήσει μία νέα περίοδος για την μπάντα ''2 By Bukowski'', μετά από μια απουσία περίπου έντεκα χρόνων. Την άνοιξη του 2017 θα επανέλθουν στην δισκογραφία καθώς θα κυκλοφορήσει ένα 7'' βινύλιο από την Inner Ear Records. Αυτό είναι το ''Hot Summer / Beast's Breath'' που θα κυκλοφορήσει 300 αριθμημένα αντίτυπα. Η ηχογράφηση έγινε στο Βερολίνο και στο Λονδίνο το καλοκαίρι του 2016. Στην κυκλοφορία αυτή το ντουέτο των ''2 By Bukowski'' υιοθέτησαν μία πιο electro-pop φόρμα. Την 1η Σεπτεμβρίου του 2017 θα παίξουν live στο Internet Explorer, στο Βερολίνο. Τον Μάιο του 2018 θα κυκλοφορήσει ένα 7'' βινύλιο και πάλι από την Inner Ear Records. Πρόκειται για το ''Follow You Home / Fiend For Sleep'' όπου κυκλοφόρησε σε 300 αριθμημένα αντίτυπα. Στα φωνητικά του ''Follow You Home'' συμμετέχει η Kid Moxie. Αρχές Νοέμβρη του 2018 οι 2 by bukowski θα αφήσουν για λίγο το Λονδίνο και το Βερολίνο, και θα συναντηθούν στην Αθήνα για να ηχογραφήσουν ένα νέο άλμπουμ. Με την αφορμή αυτή αλλά και την επικείμενη κυκλοφορία του νέου τους single, η ιστορική post-everything μπάντα από τη Θεσσαλονίκη, το Βερολίνο και το Λονδίνο, θα ανέβει στην σκηνή του six d.o.g.s. μαζί με την Kat (Tango with Lions) και τον Gerard (The Rattler Proxy) για μια μοναδική συναυλία. Τον Νοέμβριο του 2020 θα κυκλοφορήσει, από την ''Sound Effect Records'', ο 4ος ολοκληρωμένος δίσκος του γκρουπ ''2 by bukowski'' με τίτλο ''Her Kind Fight Everything''. Το άλμπουμ ''Her Kind Fight Everything'' γράφτηκε ζωντανά σε τρεις μέρες, στο στούντιο Sonic Playground του Νίκου Τριανταφύλλου, το Φλεβάρη του 2020. Οι πέντε συνθέσεις του δίσκου κινούνται στο γνώριμο post rock ήχο του γκρουπ με doom και drone rock στοιχεία.

Τα μέλη του συγκροτήματος:
Γιώργος Μαλαμίδης - Κιθάρα
Νίκος Λογιωτατίδης [Nickos] - Πλήκτρα
Γιάννης Βαρώσης [Yannos] - Μπάσο
Αχιλλέας Χαρμπίλας [Achilleas] - Κιθάρα

Links:

Συμμετείχαν στις συλλογές:
- Metal Machine Muzak (Cassette, 2000)
 
"A Bride To The Storm (Della Pesca Endless Aerobic Trip To Nowhere)"
- The Adventures Of Jonathon Whiskey (CD, 2000)
  "The Wind Was Whistling Outside, Making A Sound Like Some Ancient Music"
- Atmo A (CD, 2001)
  "Last Night I Dreamt Of Maderlay Again"
- Furious Beasts Of The Forest (CDr, 2002)
  "Rmxt By Kimonophonic"
- Sonik Compilation. Last Exit (CD, 2006)
  "Knucklefist Tonight"
- Not The Last Drive (Cassette, 2018)
  "Gone Gone Gone"


[1999] Celine Whiskey 3 (7'' Single, Split with Lazarus Clamp)


Label: Jonathon Whiskey - 03 (Celine Whiskey 3)
Format: Vinyl, 7", Single, Limited Edition
Country: UK
Released: 1999
Limited to 250 copies

Tracklist:
01. Lazarus Clamp - North
02. 2 By Bukowski - David Dark
 
 
[2000] ...And In The Dark Only The Mice Can See (Minidisc)**
 

Label:
Parka Dskz - none
Format: Minidisc, Album
Country: Canada
Released: 2000
Tracklist on back cover has tracks 8 to 14 but on the minidisc there are no tracks 1 to 7
 
Tracklist:
01. Prelude To An Explosion
02. The Wolf Is Loose
03. Sometimes It's Best To Let Sleeping Dragons Lie
04. Kimonophonic Rmx (Fields And Streams)
05. Kimonophonic Rmx (Wav. Yr Ponytail)
06. Kimonophonic Rmx (Roricon)
07. Kimonophonic Rmx (Modern Dj Thesis)
Download: [2000] ...And In The Dark Only The Mice Can See (Minidisc)**
**MISSING, please leave a comment if you have this release


[2000] He Knows That In The Shadows Someone Is Making The Elements Bleed (12", EP)


Label: Liquefaction Empire - duske19
Format: Vinyl, 12", 33 ⅓ RPM, EP
Country: UK
Released: 2000
Recording sessions took place at The Wire Nightmare

Tracklist:
01. Grand Master Of The Elements
02. Elvis Has Left The Fuckin' Building - I'll See You In Hell
03. Golden Harvest
04. A Bride To The Storm


[2001] The Room / Meow Mix (7'' Single, Split with Yellow6)


Label: Pop Art Records - Kontakt Series f:2,8
Series: Kontakt Series – f:2,8
Format: Vinyl, 7", Limited Edition, Numbered
Country: Greece
Released: 28 May 2001
Hand-stamped copies, each with a unique Kontakt picture on the front cover

Tracklist:
01. Yellow6 - The Room
02. 2 By Bukowski - Meow Mix


[2001] Underworld D-Tales Vol.13 (7", Promo)


Label: Sweet Mistakes Productions - SMP 7014
Format: Vinyl, 7", 33 ⅓ RPM, Promo
Country: Greece
Released: 2001
Free with issue #128 of Fractal Press magazine
Regarding 3rd track: Both the band and the label intended to include "Not Even For All The Tea In China" as the last track on this 7inch. The pressing plant however, pressed an unidentified rehearsal of the band which was on the master tape in its place. So, even though this track title appears both on cover and label, it is not this track that plays.

Tracklist:
01. Elvis Has Left The Fuckin' Building - I'll See You In Hell
02. Welcome To Biohazard Level 4
03. Untitled


[2001] What A Long, Strange Journey This Has Been


Label: Poeta Negra - PN14LP, Poeta Negra - pn14
Format: Vinyl, LP, Album
Country: Greece
Released: 04 Jun 2001
Also issued on CD format at the same time, includes insert with credits & artwork

Tracklist:
01. Buckle Up Scully, I Believe Chuck Here Is About To Take Us On A Ride To The Abnormal
02. It's Time To Hybernate
03. ZAGADKA
04. 8 Steps Of The Crane And The Snake
05. Burn Witch, The Sorceress
06. Solution: Sarrus
 
 
[2001] Playschool Trilogy (With Mum & Dad / Manual Handling)**
 

Label:
Jonathon Whiskey - 30 / 31 / 32 (Blossom Whiskey 30 / Bubbles Whiskey 31 / Buttercup Whiskey 32)
Format:
Lathe Cut, 10", Single Sided, Shape, 45 RPM, Clear, Hexagon
               
Lathe Cut, 10", Single Sided, Shape, 33 ⅓ RPM, Clear, Triangle
              
Lathe Cut, 10", Single Sided, Shape, 33 ⅓ RPM, Clear, Square
Country:
UK
Released:
2001
Limited to 149 copies on clear lathe cut polycarbonate
 
Tracklist:
01. 2 By Bukowski - Gather Darkness
02. Mum & Dad - Marvin
03. Manual Handling - My First Nursery Rhyme
04. Manual Handling - 0115 9228853
05. Manual Handling - Cbbc VS Citv
06. Manual Handling - Baby Bottles
07. Manual Handling - An Audience With Myra Hindley
Download: [2001] Playschool Trilogy (With Mum & Dad / Manual Handling)**
**MISSING, please leave a comment if you have this release


[2002] Doom / Metal (MiniCD, Single)


Label: teleRAN Records - TR03
Format: CD, Mini, Limited Edition, Numbered
Country: Hong Kong
Released: 2002
Limited to 500 hand-numbered copies

Tracklist:
01. Doom
02. Metal


[2002] Tech Thrash (Marvels And Strange Terrors) (CD, EP)


Label: Poeta Negra - PN 17
Format: CD, EP
Country: Greece
Released: 04 Apr 2002
Recorded at Underground Studio, Thessaloniki (July '01)

Tracklist:
01. Let's Give Dogget A Chance
02. We're Not Invisible In The Dead World
03. A Voice Inside His Head Whispered: "Your Soul"
04. Neah


[2003] Drink From My Bastard Grail


 Label: Poeta Negra - PN22, Poeta Negra - PN 22
Format: CD, Album
Country: Greece
Released: 04 Jun 2003
Conceived and arranged by 2 By Bukowski at the Wire Nightmare

Tracklist:
01. Chopperfuck
02. I Am Ready For Death In This Dominion
03. The Last Aerie
04. The Entrance
05. Morley Lights
06. Sacrament
07. Wild Manner
08. Gate 3
09. I Am Continuum


[2005] Yzordderex


Label: Very Friendly - VF011CD
Format: CD, Album
Country: UK
Released: 26 Sep 2005
Recorded during July-September 2004

Tracklist:
01. Satageus
02. Knucklefist Tonight
03. Cryptic Use Of Pointers
04. Rise Of The Midnight Sons
05. The Executioner Destroyed Town Last Night
Download: [2005] Yzordderex


[2017] Hot Summer / Beast's Breath (7'', Single)

 
Label: Inner Ear - INN146L
Format: Vinyl, 7", 45 RPM, Single, Limited Edition, Numbered
Country: Greece
Released: 29 May 2017
Recorded in Berling and London during the summer of 2016
Limited to 300 hand-numbered copies

Tracklist:
01. Hot Summer (featuring Kid Moxie)
02. Beast's Breath
 
 
[2018] Follow You Home / Fiend For Sleep (7'', Single)
 

Label:
Inner Ear - INN156L
Format:
Vinyl, 7", 33 ⅓ RPM, Limited Edition, Numbered
Released:
2018
Recorded in Berlin, London and Athens
Limited to 300 hand-numbered copies

Tracklist:
01. Follow You Home (feat. Kid Moxie)
02. Fiend For Sleep


[2018] Dead Man's Lullaby / Jam Four (7", Single)


Label: Inner Ear - INN171L
Format: Vinyl, 7", 45 RPM, Single, Limited Edition, Numbered
Released: 14 Dec 2018
Limited to 150 hand-numbered copies

Tracklist:
01. Dead Man's Lullaby (feat. Kid Moxie)
02. Jam Four


[2020] Her Kind Fight Everything


Label: Sound Effect Records - SER095
Format: Vinyl, LP, Album
Released: 27 Nov 2020
Limited to 400 copies, 250 on black vinyl and 150 on white vinyl format
Also issued on CD format, 300 copies

Tracklist:
01. The Well Manicured Man
02. Crazy Joe Davola
03. Beast's Breath
04. Fiend For Sleep
05. Mahone

No comments:

Post a Comment